AdBlue-Off

Vi erbjuder svensktillverkade AdBlue-boxar, enheten inaktiverar funktionen och resulterar i ett problemfritt SCR-system, du behöver aldrig mer fylla på AdBlue-vätska eller få problem med reducerad effekt i lastbilen. AdBlue enheten är enkel att montera, en komplett bruksanvisning med svensk text medföljer. Installationen tar ca 20 minuter med plug-in kontakter (endast för Scania och Volvo). Övriga lastbilar skarvas fyra kablar på i det befintliga systemet. SCR-systemet kan enkelt återställas till original vid försäljning och boxen kan monteras på nästa lastbil om den uppfyller samma EURO-klassnivå.

Vad är AdBlue?

Adblue består av 32,5% urinämne (urea) i vatten som framställs på syntetisk väg. AdBlue används i de flesta moderna dieselmotorer för att minska utsläppen av skadliga kväveoxider. Produkten är trots namnet färglös och har en egen tank till varje fordon och motor. Vätskan sprutas in uppströms i motorns avgassystem via SCR katalysatorn för att sedan vid aktuell temperatur brytas ned till ammoniak, som senare bryts ned till ofarligt kväve och vatten. Den aktuella koncentrationen av urea ger lösningen dess lägsta möjliga fryspunkt runt -11 °C . Då kan man förstå att systemet utsätts för speciella påfrestningar.

Slipp dyra kostnader och beställ en box idag! Vi hjälper er med installationen, även vid akuta ärenden mot kostnadstillägg.

Fördelar med vår AdBluebox

  • Enkel installation – medföljande svensk manual
  • Du slipper lägga ut 50-70000:- på ett trasigt SCR system
  • Du slipper påfyllning av AdBlue
  • Ingen reducerad effekt vid saknad av AdBlue vätska
  • Diskreta installations möjligheter
  • SCR-systemet kan återställas helt vid försäljning och boxen kan flyttas över till nästa fordon
  • 2 års garanti (utan milbegränsning)

OBS! Boxarna får ej användas på allmän väg.